Wie ben ik?

Ik ben Sofie Bayens, geboren op 9 maart 1982, Vissen als sterrenbeeld, Water als element, getrouwd met David en bijzonder fiere mama van mijn 2 fantastische lieve jongens Peppe en Paolo. 

Ik hou van lezen, wandelen, schrijven, yoga, muziek, de natuur, de zee, rust en stilte, mooie boeddhabeelden, een deugddoende rugmassage krijgen, naar de sauna gaan, la dolce vita in Italië,  onze eerste hond James*, onze Spaanse Waterhond Pippa…

Ik ben ook enorm geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met geestelijke en lichamelijke gezondheid.  Er is nog zoveel te ontdekken en bij te leren!

Van jongs af aan voelde ik dat ik wilde zorg dragen voor andere mensen... ik wilde graag écht iets kunnen betekenen.. mensen een goed gevoel geven..   

In 2005 begon ik mijn meisjes-droom waar te maken als zelfstandige schoonheidsspecialiste. 

Ik heb er uiteindelijk voor gekozen me vooral verder te specialiseren in Relaxerende, Holistische en Huidverbeterende Gelaatsverzorgingen.

Sinds het begin van mijn loopbaan (oktober 2005) heb ik al heel wat ervaring opgedaan en kennis mogen maken met heel veel professionele producten. 

Toch ontbrak er nog iets… het klopte nog niet volledig…
Ik ondervond dat er in de loop der jaren steeds meer en meer mensen problemen ervaren met hun huid.
Door onze levensstijl en het milieu krijgen we jammer genoeg meer en meer te maken met huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, extreem allergische huid, couperose, acné…
Ik had nood aan een productengamma die al deze problemen kon oplossen en sinds begin 2015 heb ik daarom met heel veel trots gekozen voor de producten van Phyto 5.

En toen… werd ikzelf ook plots geconfronteerd met psoriasis-problemen in een stressvolle, emotionele, hectische en vermoeiende periode in mijn leven.

Toen begon ook voor mij een zoektocht naar het verzachten van deze huidaandoening en vooral het voorkomen ervan in de toekomst!  Ik zocht naar een combineerbaar evenwicht in aanpassingen in voeding, ontspanning en vooral ook de juiste huidverzorging. Zo ontdekte ik al gauw voor mezelf dat “schoonheid” niet alleen maar gaat over die perfecte make-up of een compleet rimpelloos gelaat… maar dat het eigenlijk wel vooral gaat om een gezonde huid!  De échte schoonheid van je huid op je gelaat is veel meer dan uiterlijk vertoon… het weerspiegelt hoe je je vanbinnen voelt, hoe gezond je bent.
Daarom ben ik niet zomaar  verder de weg opgegaan van het traditionele schoonheidssalon maar koos ik overtuigd voor de holistische Phyto 5 aanpak. Het holisme is een wereldbeeld dat ervan uitgaat dat alles met elkaar samenhangt… een gezonde geest in een gezond lichaam dus.

Ik ben enorm voorstander geworden van een holistische aanpak met energetische, natuurlijke producten die écht iets teweeg brengen op body-mind-soul niveau.
Ik ben ervan overtuigd dat innerlijke en uiterlijke schoonheid onherroepelijk verbonden zijn.

Dus: draag goed zorg voor je binnenkant en je zal dit zeker zien aan je buitenkant!

Voor mij is schoonheid niet alleen de uiterlijke versiering (kan ook leuk zijn natuurlijk), of het vechten tegen de lijntjes en rimpels (een gevecht tegen de tijd en je erfelijke factoren dat je toch maar moeilijk kan winnen) maar jouw échte schoonheid begint steeds vanbinnen!

Wat is dan die binnenkant?  Je organen, je spieren, je lymfesysteem, je gevoelswereld…

Ook hoe je je vanbinnen voelt, bepaalt mede hoe je eruit ziet, wat je huid en je gelaat uitstraalt naar de buitenwereld..

Zorg ervoor dat je innerlijk straalt door jezelf goed te verzorgen, door op tijd te ontspannen, door jezelf me-time te gunnen, door gezond te eten, door voldoende zuiver water te drinken, door natuurlijke producten op je huid te smeren en géén chemische producten, door op tijd de natuur in te gaan, door lichaamsbeweging, door voldoende nachtrust, door jouw lymfe te laten stromen, door jouw leven te leven en te doen wat je gelukkig maakt…

Je zal zien… dan zal je ook uiterlijk stralen!

Mijn filosofie:  In mijn persoonlijke visie is schoonheid niet streven naar de perfectie maar wel streven naar een gezonde huid en leren leven met je “perfecte imperfecties”... Jezelf aanvaarden zoals je bent!
 
Mijn dagelijks doel in het uitoefenen van mijn job:  Ik probeer van elke uitgebreidere gelaatsverzorging een échte wellness-beleving te maken... en neem graag de tijd voor jou.. Bandwerk is niets voor mij!

Mijn missie: Je innerlijk tot rust laten komen om uiterlijk optimaal te stralen! 

Wees welkom!  Fijn jou te ONT-moeten!  Sofie x

"Beauty is being the best possible version of yourself

on the inside and out"

  • 5 elementen

  • Reinigen gelaat

  • Hotstone Massage

  • Rugverzorging

  • Lymfedrainage

  • Gelaat 5 Kleuren Masker

  • Gelaatsmasker

  • Gelaatsmassage

  • Gelaatsverzorging

  • Rugmassage

Contacteer ons

Sofie Bayens
Sint-Pietersstraat 52
9402 Meerbeke
Enkel op afspraak:
054/33 57 68
0478/97 07 47
Gesloten op zondag, maandag en woensdag

Social media